Een goed ontbijt is de beste start. Daarom starten we de zondag graag met deze frisse citrussalade met een dressing van Hollandse appelstroop en munt. Drink er een homemade karnemelk-shake bij en je dag kan niet meer stuk. Tip: ook lekker met een lepel (Griekse) yoghurt en honing. Of maak iets meer en je hebt een top lunch!
citrussalade met een dressing van Hollandse appelstroop en munt
ontbijt- of lunchgerecht | 4 personen
3 roze grapefruits
3 (bloed)sinaasappels
10 blaadjes munt, blaadjes geplukt
2 tl appelstroop
1 granaatappel (groenteboer of Turkse of Marokkaanse winkel)
Schil de grapefruits en de bloedsinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kom. Snijd ¾ van de munt fijn. Mix het sap met de appelstroop en fijngesneden munt. Pel de granaatappel (snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel dan open met je handen), haal de pitten eruit en zorg dat er geen witte velletjes meekomen (die zijn bitter). Voeg ¾ van de granaatappelpitten toe aan de citruspartjes. Meng de dressing met de fruitsalade en bestrooi met de overgebleven muntblaadjes en granaatappelpitten.
Bereiden ± 20 min.
RECEPTEN & FOODSTYLING ODETTE RIGTERINK FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL
Dit recept verscheen eerder in delicious.PUUR –