Heerlijk bij een grote, zelfgemaakte latte macchiato, deze super simpele chocoladetruffelolly’s. Gemaakt in een kleine 20 minuten.
Chocoladetruffellolly’s
Voor 6-8 stuks
100 g pure chocolade (70% cacao), gehakt
50 g boter, in blokjes
50 g poedersuiker, gezeefd
1 eierdooier
2 el slagroom of volle melk
2-3 tl rozepeperkorrels
4 el cacaopoeder
Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie in een kom boven heet water. Los de suiker er al roerend in op en klop met een garde de dooier erdoor. Roer de slagroom erdoor. Maal de roze peper in een vijzel en roer dit door het chocolademengsel. Zet de kom in de koeling en laat het truffelbeslag in 1 uur stevig worden.
Doe de cacaopoeder in een kom. Schep een flinke eetleper van het chocolademengsel in de palm van je hand en vorm er met twee handen een bolletje ter grote van een lolly van. Haal het balletje enkele keren door het cacopoeder en leg de truffel op een schaal.
Laat de truffels even opstijven in de koelkast. Steek er een sateprikker door een serveer.
Bereiden ±20 min / afkoelen ±2 uur.
delicious.koffie mild&fris past perfect bij deze truffellolly’s!
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze milde & frisse blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een verfijnde, gebalanceerde smaak met een vleugje citrus.
RECEPTEN EKE MARIEN, LENNO MUNNIKES FOTOGRAFIE PETER KOOIJMAN STYLING DESIREE VAN DIJK