Jord Althuizen heeft ons helemaal ingepakt met zijn flinke barbecueboek Smokey Goodness. We willen alle gerechten eruit maken. Deze kipkebabs hebben we al in onze testkeuken gemaakt. Smokey, spicy en zoet. Je kunt ze direct boven de kolen grillen (dus niet indirect), waardoor ze geschikt zijn om te maken op elke barbecue.
Dit recept komt uit Smokey Goodness van Jord Althuizen. Hét barbecueboek van deze zomer. Wij delen hier 5 exemplaren uit!
chipotle-honey kipkebabs
hoofdgerecht | 4 personen
800 g kippendijen
4 gegrilde pitabroodjes
4 kebabspiesen
bbq voor direct grillen, kernthermometer
marinade
fijne rasp en sap van 2 (bio)limoenen
2 verse jalapeñopepers, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 el korianderblaadjes, fijngehakt
3 el honing
1 el donkerbruine basterdsuiker
1 el zout
1½ tl chipotleflakes of 1 tl chipotlepoeder
1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
½ tl gemalen komijn
3 el zonnebloemolie
Maak de marinade: meng alle ingrediënten in een grote kom.
Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kipblokjes met de marinade en laat minimaal 1½ uur marineren.
Bereid de bbq voor om direct te grillen en verhit hem tot 220°C. Rijg ondertussen de gemarineerde kipblokjes aan de vier kebab- spiesen. Gril de spiesen op heet vuur totdat de kip een kerntemperatuur heeft bereikt van minimaal 75°C. Serveer de spiesen met geroosterde pita’s en een salsa van gegrilde ananas.
Bereiden ± 35 min. / marineren minstens 1½ uur.
RECEPT JORD ALTHUIZEN FOTOGRAFIE REMKO KRAAIJEVELD STYLING REMKO KRAAIJEVELD, JORD ALTHUIZEN