De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

cajunvis met friet van zoete aardappel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pittige cajun-vis, crunchy zoete aardappelfriet, aioli en je favoriete blondbier. We kunnen ons geen betere start van het weekend wensen.

cajunvis met zoete-aardappelfriet

hoofdgerecht | 4-6 personen

4 x 180 g stevige witvisfilets* (bijv. koolvis of kabeljauw), vel verwijderd
30 g boter, gesmolten
2 el cajunkruiden*
80 ml olijfolie
800 g zoete aardappelen, in frieten gesneden
1½ el (fijne) kristalsuiker
voor erbij: aioli, korianderblaadjes en partjes citroen

Bestrijk de vis met de gesmolten boter, bestrooi met zout en peper en de cajunkruiden. Zet 30 min.weg om te marineren.

Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de zoete aardappelfrieten met 60 ml olie, bestrooi met de suiker en zout naar smaak. Leg ze op een rooster, op een bakplaat en bak ze 25 min. tot ze krokant zijn en keer ze halverwege.

Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis aan beide zijden, in 6-8 min. gaar.

Serveer de vis met de friet, aioli, koriander en partjes citroen.

* Witvis: kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl. Cajunkruiden koop je bij de supermarkt of bestel je online.

Bereiden ± 10 min. / oven ± 30 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ANDY LEWIS STYLING VIVIEN WALSH

dit recept komt uit delicious. januari 2015

 

cajunvis-delicious