bosbessenparfait

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eke: ‘Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk, maar door de ‘twirl’ in het ijs ziet het er spectaculair uit. Én het is erg lekker! Voor parfait heb je trouwens geen ijsmachine nodig, wel zo makkelijk dus! Dit smaakt ook fantastisch met yoghurthoningcrème. Klop hiervoor 200 ml slagroom stijf en meng dit met 200 ml yoghurt en 2 el honing. Lekker!’

nagerecht (12 personen)

300 g bosbessen
75 g geleisuiker
75 g suiker
4 eierdooiers
350 ml slagroom
extra nodig: cakevorm van ± 1 liter inhoud

Breng 200 g bosbessen met 2 el water en de geleisuiker aan de kook totdat de bessen knappen en de suiker oplost. Neem de pan van het vuur en pureer de bessen met de staafmixer tot een puree. Laat de puree afkoelen.

Kook de suiker met 2 el water in een steelpan met dikke bodem tot een heldere siroop. Draai het vuur laag en laat de siroop ± 10 min.pruttelen.

Klop met de mixer de eierdooiers luchtig en schenk hier de suikersiroop in een dunne straal bij. Ga door met mixen tot het mengsel is afgekoeld.

Klop de slagroom lobbig en spatel het door het dooiermengsel. Spatel de bosbessenpuree losjes door het slagroommengsel. Het is de bedoeling dat de fruitpuree en de room niet goed mengen, zodat er mooie, donkerrode twirls in de parfait komen.

Bekleed de cakevorm met plasticfolie en schenk de parfaitbasis erin. Dek af met plasticfolie en vries de parfait ± 6 uur in tot hij stevig is.

Los de bosbessenparfait uit de cakevorm en snijd er plakken van. Serveer de parfaitplakken met de rest van de bosbessen.

Bereiden ± 30 min/ afkoelen ± 45 min/ invriezen ± 6 uur
p.p. ± 175 kcal/ 15 g koolhydraten/ 12 g vet

Receptuur en bereiding Eke Mariën Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel

Bosbessenparfait-delicious