boerenkaasschnitzel met gemengde boontjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een gewone schnitzel wordt een delicious. schnitzel dankzij een jasje van oude boerenkaas. Maar ook een jasje van geitenkaas, mozzarella of parmezaan kun je doen. Net wat je zelf lekker vindt en ideaal om samen met kids te maken!

boerenkaasschnitzel met gemengde boontjes

hoofdgerecht | 4 personen

1 kg krieltjes*, geschrapt
400 g sperziebonen, afgehaald
400 g snijbonen, in ruiten gesneden
4 dunne varkensschnitzels*
75 g oude boerenkaas
7 el paneermeel of semmelbrösel (zie tip)
4 el bloem
2 eieren
3 el olijfolie
75 g gerookt ontbijtspek, in reepjes
1 ui, fijngesneden
2 el peterselie of kervel*, fijngesneden

Kook of stoom de krieltjes 13-15 min. tot ze net gaar zijn. Kook de sperziebonen in 5 min. voor, ze mogen nog niet gaar zijn. Voeg de snijbonen na 3 min. toe, kook of stoom mee en giet alles af.

Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

Rasp de kaas fijn boven een bord en meng het paneermeel erdoor. Strooi de bloem in een ander diep bord. Klop de eieren in nog een ander diep bord los met 1 el water. Haal de schnitzels eerst door de bloem en dan door het ei. Druk ze ten slotte in het kaasmengsel.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak het spek hierin op laag vuur knapperig. Bak dan de ui 1 min. zachtjes mee. Voeg de voorgekookte bonen toe en bak nog ± 4 min., tot ze een knapperige beet hebben.

Smelt 2 el olijfolie in een andere ruime koekenpan en bak hierin de schnitzels op matig (niet te hoog, dan verbrandt de kaas in de paneerlaag!) vuur in 2-3 min. per kant goudbruin, krokant en net gaar. Schep de peterselie of kervel door de bonen en breng op smaak met peper en weinig zout.

Leg de schnitzels op 4 borden. Schep er de bonen bij. Serveer met de aardappelen bestrooid met (zee)zout.

* Kervel is bij sommige supermarkten verkrijgbaar.

Bereiden ± 30 min.

grof paneermeel
Semmelbrösel is grover dan paneermeel en geeft een extra krokant korstje. Het is verkrijgbaar in de meeste supermarkten in het schap bij het paneermeel.

gevulde schnitzels
Beleg de schnitzels met een plakje geitenkaas of mozzarella, klap ze dubbel en steek ze met een cocktailprikker vast. Paneer de schnitzels en laat dan de kaas in het paneerlaagje achterwege. Bak de schnitzels 2-3 min. per kant zodat de kaas goed smelt.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS FOODSTYLING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

Dit recept verscheen eerder in delicious. juli 2012

Boerenkaasschnitzel met boontjes - delicious
Boerenkaasschnitzel met boontjes - delicious