bluebelletjes: powersnack met dadels

Verstandig snacken is easy met een voorraad bluebelletjes. Dat zijn powerballetjes met rauwe cacao, dadels, noten en rozijnen. Ze komen rechtstreeks uit het nieuwste boek van Bluebelle: Easy Peasy Family.

Lekker en gezond eten met het hele gezin gaat makkelijker met het nieuwe boek van Claire van den Heuvel en Vera van Haren: Easy Peasy Family. Het is de opvolger van Easy Peasy en je vindt er 100 recepten in voor alledag, voor thuis en daarbuiten. Daarnaast vind je uitgebreide informatie over eetgedrag voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook geven Claire en Vera praktische tips, bijvoorbeeld hoe ga je om met snoepen buiten de deur en wat te doen met verwennende opa’s en oma’s.

In delicious. maart (ons Schijf van 5-nummer) vind je nog meer recepten uit Easy Peasy Family.

bluebelletjes

hapjes | ± 15 stuks v

4 grote medjool-dadels*, ontpit
handjevol cranberry’s
handjevol rozijnen
1 el lijnzaad
1 tl cacaonibs (rauwe cacao)
200 g gemengde noten, ongebrand en ongezouten, bijv. amandelen, cashewnoten, paranoten, pecannoten en hazelnoten
2 el kokosolie
2 el rauwe cacaopoeder
2 el kokosrasp

Snijd de dadels in stukjes. Doe de cranberry’s, dadels, rozijntjes, lijnzaad, cacaonibs en noten in een keukenmachine en laat kort malen tot het een plakkerig geheel is. Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad, voeg het cacaopoeder toe aan de olie en roer goed door. Giet het mengsel door het plakkerige notenmengsel en maal nog even. Doe de kokosrasp in een bakje. Vorm kleine balletjes van het notenmengsel en rol ze door de kokos.

Bereiden ± 10 min.

*Medjool-dadels zijn extra grote, verse dadels met een bijna honingachtige smaak en zacht, zoet vruchtvlees. Je koopt z ebij mediterrane supermarkten. Je kun ook 6 à 7 gewone dadels nemen.

RECEPTEN, TEKST & STYLING CLAIRE VAN DEN HEUVEL EN VERA VAN HAREN FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK FOODSTYLING ALEXANDRA SCHIJF 

CLAIRE VAN DEN HEUVEL EN VERA VAN HAREN | EASY PEASY FAMILY | FONTAINE UITGEVERS | € 24,95 | ISBN 9789059566583