pastinaakpuree met peren

Peren halen de zoete smaak in deze pastinaakpuree naar boven. Combineer dit bijgerecht met varkenssaucijzen, karbonades of geroosterde varkensbuik.

Een recept voor karbonades vind je hier.

pastinaak-perenpuree
bijgerecht | 6 personen | v

± 800 g pastinaak, geschrapt, in stukken
1 kruimige aardappel, geschild, in stukken
2 handperen, geschild, uitgeboord, in stukken
4 takjes verse tijm
20 g boter
50 ml slagroom
citroensap

Stap 1
Kook de pastinaken, de aardappel en de peren met de tijm in water met zout in een
pan in ± 20 min. gaar. Giet af, laat goed uitlekken en verwijder de tijm.

Stap 2
Doe het pastinaakmengsel in de keukenmachine, voeg de boter toe en pureer alles glad.
Voeg geleidelijk zoveel room toe dat je een gladde puree krijgt.

Stap 3
Schep de puree terug in de pan en verwarm op laag vuur. Laat al roerend 2 min. doorwarmen.

Stap 4
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Bereiden ± 30 min.

TIP Voeg voor nog wat pittigere puree 50 g verkruimelde feta toe en laat de kaasin de puree smelten.
Proef eerst en doe er daarna pas extra zout bij.

RECEPTEN ALLISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING YAËL GRINHAM BEREIDING BRETT SARGENT BEWERKING COLETTE BEYNE

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

pastinaakpuree