kabeljauw met spek

Vandaag porcheren we kabeljauw in melk, hierdoor krijg de vis een zachtere smaak en neemt die eerder de smaken van de kruiden aan.

Zin in meer kabeljauw? Maak dan ook deze met paarse peen.

in melk gepocheerde kabeljauw met spek
bijgerecht | 4 personen

300 g kleine, bloemige aardappels, in dunne schijfjes
1 el olijfolie
100 g bacon aan 1 dik stuk, in stukjes
1 ui, in dikke ringen
500 g gerookte rauwe kabeljauw*
300 ml biologische volle melk
300 ml slagroom
1 laurierblaadje
2 takjes tijm

Kook de aardappelschijfjes in 7-8 min. gaar in een pan met licht gezouten water. Giet ze af.

Verhit intussen in een diepe koekenpan de olie op matig vuur. Schep de bacon hierin  2-3 min. om tot knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Draai het vuur matig hoog en schep de ui 2-3 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de vis, melk, room, laurier, tijm en wat zout en peper toe. Dek af met een vel bakpapier en pocheer de vis 6-8 min. tot je deze met een vork makkelijk in vlokken kunt verdelen. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat ze 5 min. doorwarmen.

Schep de vis, aardappelschijfjes en ui met een schuimspaan in een schaal. Zeef de pocheervloeistof maar bewaar de laurier en tijm, schenk over de vis en aardappelschijfjes en garneer met de laurier, tijm en achtergehouden spekjes.

* Gerookte rauwe kabeljauw is niet overal te koop. Bestel het online, bij smokehouse.nl bijv. Of neem gerookte heilbot.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING DAVID MORGAN BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

del_012017_cover_shopNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 1 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd.

kabeljauw