bieten-vijgensalade met granaatappel en geitenkaas
voorgerecht | 4 personen
80 ml rodewijnazijn
1 el honing
2 rauwe rode bieten
4 rauwe chioggiabieten*
4 paarse vijgen, in vieren
100 g stevige geitenkaas, verbrokkeld
pitjes van 1 granaatappel
50 g rucolacress of andere cressen
125 ml olijfolie
ook nodig: mandoline
Klop de rodewijnazijn en honing in een kom door elkaar. Voeg zout en peper toe.
Schaaf de rode bieten op een mandoline in dunne plakjes of snijd dunne plakjes met een scherp mes. Schep ze om in het azijnmengsel en laat 30 min. marineren.
Schaaf intussen de chioggiabieten op een mandoline in dunne plakjes of snijd dunne plakjes met een scherp mes.
Laat de rode bieten uitlekken (vang de vinaigrette op) en schik ze samen met de chioggiabieten, vijgen en geitenkaas op een schaal. Strooi de granaatappelpitten en de cress erover. Klop de olie door de opgevangen marinade en sprenkel hem over de salade.
*Chioggabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik gewone bieten.
Bereiden ± 10 min. / marineren ± 30 min.
RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING DOSIA BREWER