Hier het recept voor deze altijd-goed soep: pompoensoep met thaise rode curry en kokosmelk.
thaise pompoensoep
voorgerecht 6-8 pers.
3 el olie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el Thaise rode currypasta (of meer naar smaak)
1 oranje pompoen, in stukken (met schil), zaden verwijderd (± 1 kg)
½ l groenten- of kippenbouillon
400 ml kokosmelk
1 el geraspte gember
kneepje citroen of limoen
bosje verse koriander
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 1 min. Voeg de currypasta, pompoen toe. Roerbak nog 1 min. Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer tot gladde soep met staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de gember erdoor. Breng op smaak met zout en peper en citroen- of limoensap. Schenk in soepkommen, garneer met korianderblaadjes.
Bereiden: 50 min.
* Marions touch: voeg 1 grote winterwortel in stukken toe, tegelijk met de pompoen.
* Carla’s touch: breng de soep op smaak met thaise vissaus in plaats van zout.
* Suzanne’s touch: rooster de pompoen eerst. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de pompoen met schil in parten en leg ze op de bakplaat. Bestrijk licht met olie en rooster in de oven tot de pompoen zacht is, ± 40 min. Verwijder de schil, snijd in stukken en volg verder het recept als hierboven.