abrikozenbiscotti

Dosia Brewer: “Biscotti vind ik een van de lekkerste Italiaanse koekjes die er zijn. Die stevige bite en niet al te zoete smaak! Deze variatie is iets zachter omdat pijnboompitten minder hard zijn dan amandelen. Ik heb wel wat polenta in het deeg gedaan voor wat extra crunch, maar dat hoeft niet – vervang dan de polenta door extra bloem.”

Abrikozenbiscotti gaan tweemaal in de oven: je bakt eerst een soort broodjes, die snijd je in plakken en bak je nog een keer helemaal bros en hard. De verrassing in dit koekje is het anijszaad die zonverwacht wat extra pit bezorgen.

abrikozen-pijnboombiscotti

gebak | 30 koekjes

75 g pijnboompitten
375 g bloem, gezeefd + evt. extra voor bestuiven
75 g fijne polenta (of nog 75 g bloem of semolina)
2 tl bakpoeder, gezeefd
180 g suiker
40 g zachte boter
4 grote eieren (L)
1 tl anijszaad*
200 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
poedersuiker om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omschuddend lichtbruin en laat  helemaal afkoelen.

Meng in een kom de bloem, polenta, het bakpoeder, een snuf zout en de suiker. Voeg de boter, eieren en dooier toe en kneed er snel een soepel deeg van. Meng het anijszaad, de pijnboompitten en abrikozen door het deeg en vorm er 3 staven van 20 cm lengte van. Het deeg is licht plakkerig, evt. bestuif je het nog iets met bloem, zodat je de staven makkelijker kunt vormen. Leg de staven op de bakplaat, laat ze zeker 6 cm van elkaar liggen, ze rijzen nog. Bak ze in het midden van de oven in 20 min. licht gekleurd en net stevig.

Neem ze uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Bestrooi de staven met wat poedersuiker en snijd ze in plakken van 1 cm dikte. Leg de plakken op het snijvlak terug op het bakblik en bak ze nog 10-15min., keer ze halverwege om. Neem uit de oven, bestuif met wat poedersuiker en laat ze op een rooster afkoelen.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35 min. / afkoelen ± 1 uur

delicious.koffie intens&notig past perfect bij deze abrikozenbiscotti!
161005_del11_prod_koffie_notig-v1
Kenmerkend is het volle zoete aroma en een lager cafeïnegehalte. Het branden van de bonen voor deze intense & notige blend gaat extra langzaam, zo komen er veel aroma’s vrij voor een krachige ronde smaak met tonen van cacao en bessen.

Bestel delicious.koffie hier

 

 

RECEPTEN EN TEKST DOSIA BREWER VAN HAAR BLOG cookiecompanion.com FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN FOODSTYLING EKE MARIEN

abrikozenbiscotti-delicious