nr.1 foodmagazine

aardappelpuree met pompoen & pesto of mosterdzaad & spinazie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Met klassieke puree valt flink te variëren en dat doen we graag in het stampseizoen. Maak aardappelpuree met zoete pompoen en pesto of met mosterdzaad en spinazie.

In delicious. januari vind je nog veel meer bijgerechten waaronder 10 pureevariaties. Ontdek hier meer over ons culi-trends nummer.

klassieke aardappelpuree

bijgerecht | 4 personen v

1 kg iets kruimig aardappels (bijv. désirée), geschild en in stukken
40 g boter, in stukjes
125 ml melk, verwarmd
witte peper, naar smaak
extra boter, voor serveren

Doe de aardappels in een pan en voeg zoveel koud water toe dat ze onderstaan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ± 25 min. gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels in 2-3 min. droogstomen. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de boter en melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg er voor het serveren nog een stukje boter op.

Bereiden ± 30 min.

pompoen & pesto

Maak de klassieke aardappelpuree, maar dan met 500 g aardappels en 60 ml melk. Schep er ± 500 g gestoomde, gepureerde pompoen door. Laat de extra boter weg en garneer met 2 el verse basilicumpesto.

mosterdzaad & spinazie

Maak de klassieke aardappelpuree. Schep er ± 1 el grove mosterd en een handvol jonge spinazieblaadjes door.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KERRIE RAY