Yvette van Boven kookt voor delicious. kokkels met massa de pimentão, een perfect zomergerecht. Yvette: ‘Zachte blokjes big combineren verrassend goed in dit gerecht met Hollandse kokkels en véél koriander. Eet sowieso meer kokkels van de Nederlandse kust: waarom zou je Italiaanse vongole invliegen als er zoveel lekkers hier voor het oprapen ligt?’
Het basisrecept voor massa de pimentão vind je hier.
kokkels met massa de pimentão en véél koriander
voorgerecht (4 personen)
300 g hamlappen, in zeer kleine blokjes
3 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
200 ml droge witte wijn
1½ el massa de pimentão
2 laurierblaadjes
1 kg kokkels, goed gespoeld
1 bosje koriander, grof gehakt
1 handvol gedroogd broodkruim*
partjes citroen, voor het serveren
Bak voor de kokkels met massa de pimentão de vleesblokjes in de olijfolie in een hapjespan, met deksel voor straks. Voeg de ui en knoflook toe als het vlees gaat bruinen. Blus af met witte wijn en roer de pimentão en de laurierblaadjes erdoor. Bak alles ± 1 min. op hoog vuur uit en schep dan de kokkels erdoor. Doe de deksel op de pan en laat al omschuddend – houd de deksel hierbij vast – de schelpen opengaan.
Meng de koriander met het broodkruim. Schep de schelpen in grote kommen, bestrooi met het broodmengsel en garneer met parten citroen. Dien meteen op. Geef er stokbrood bij en een lege kom voor de lege schelpen.
* Van ± 3 witte boterhammen zonder korst, ± 4 min. gebakken in de oven op 200°C.
Bereiden ± 30 min. / oven ± 4 min.
p.p. ± 350 kcal / 33 g eiwit / 16 g vet / 14 g kh
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE OOF VERSCHUREN BEWERKING DOSIA BREWER