tempura met vijgen en kakifruit met geitenkaasdip

Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Dit past perfect bij dit kersthapje met tempura en hartige geitenkaasdip.

Combineer ook zoete mango met gebraden eendenborst!

tempura met vijgen en kakifruit met geitenkaasdip

hapje | 4 personen | v

4 vijgen
1 kakifruit
200 g zachte geitenkaas
1 tl olijfolie
1 tl honing
blaadjes van 2 takjes tijm
½ rood pepertje, fijngesneden
olie om te frituren
60 g bloem
40 g maïzena
2 tl zonnebloemolie
200 ml ijskoud koolzuurhoudend water
2 ijsklontjes

VOORBEREIDEN kan de ochtend van tevoren.

Snijd de vijgen en de kaki in partjes. Meng de geitenkaas met de olijfolie, honing, helft van de tijm en het pepertje. Leng eventueel aan met wat water. Zet beide afgedekt tot gebruik koel weg.

BEREIDEN begin 25 min. van tevoren

Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C.

Meng intussen in een ruime kom de bloem met de maïzena en het zout. Klop er vlak voor het frituren de olie, rest van de tijm, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen klontjes in het beslag zitten. Haal telkens wat stukjes vijg en kaki door het beslag en frituur ze in delen in 1-2 min. knapperig en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de geitenkaasdip.

Voorbereiden ± 5 min. / bereiden ± 20 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER, BAS ROBBEN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

In dit delicious.-mini-kookboek staan 30 inspirerende recepten van onze delicious. friends. Leuk om cadeau te doen of te gebruiken als inspiratie voor de feestdagen!

tempura met vijgen kakifruit geitenkaas - delicious