Garam masala, biryani-specerijen, madrascurrypoeder, saffraan, gember, chili… Ga voor vega én Indiaas en zet de krachtige smaken van India in. Verslavend lekker, deze kruidige wortel-linzensoep met verwarmende Indiase specerijen.
Heerlijk met Indiase samosa-pastei met munt-yoghurt of deze verrukkelijke pompoen met krokante kikkererwten en paneer.
kruidige wortel-linzensoep
voorgerecht (4-6 personen) | v
1 el extra vergine olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 el geraspte gemberwortel
1 rode chilipeper, zonder zaad,
fijngesneden
2 tl mild kerriepoeder
3 el tomatenpuree
750 g wortels, kleingesneden
100 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes uit blik
1 l groentebouillon
sap van 1 citroen
gebakken kerrieblaadjes en roti (Aziatische supermarkt), gebakken knoflookplakjes en limoenpartjes, voor erbij
Stap 1
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper onder af en toe omscheppen 3-4 min. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. tot de aroma’s vrijkomen.
Stap 2
Schep de wortels en linzen erdoor. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, 1 l water en wat zout en peper toe.
Stap 3
Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de wortels in 35-40 min. gaar. Laat wat afkoelen en pureer glad met de staafmixer. Roer het citroensap erdoor.
Stap 4
Garneer de soep met kerrieblaadjes en knoflookplakjes en geef er limoenpartjes en roti bij.
Bereiden ± 1 uur.
RECEPTEN EN TEKST VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN