kruidige grissini

kruidige grissini

brood | voor 20 stuks

500 g bloem voor brood* + extra om te bestuiven
1 tl fijne kristalsuiker
7 g gedroogde gist
4 el extra vergine olijfolie + extra om in te vetten en te bestrijken
2 el rozemarijnnaaldjes of tijmblaadjes, fijngesneden
fijne polenta, om te bestrooien
zoutvlokken, om te bestrooien

Doe de bloem met 2 tl zout, suiker en gist in een grote kom, roer de olie en 300 ml lauwwarm water erdoor en vorm er een deeg van. Kneed het op een licht met bloem bestoven werkvlak in ± 10 min. glad en elastisch. Of kneed het 8 min. met een standmixer met deeghaak.

Kneed de kruiden door het deeg, doe het deeg in een ingevette kom en laat het afgedekt met een schone theedoek op een warme plek ± 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Sla het deeg terug. Leg het op een met polenta bestoven werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van ± 30×45 cm. Snijd de rechthoek met een scherp mes doormidden. Snijd 20 reepjes van ± 2×30 cm. Rol de reepjes tot grissini en bestrooi ze met nog wat polenta. Laat ze nog 20 min. rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 220°C.

Bestrijk de grissini met wat olie en bestrooi ze met de zoutvlokken. Bak ze 14-16 min. op een bakplaat. Serveer ze warm of koud bij soep of met dips of kaas.

*Bloem voor brood koop je bij ambachtelijke bakkers of online.

Bereiden ± 35 min. + rijzen ± 1 uur 20 min. / oven 14-16 min.

RECEPTEN EN BEREIDING REBECCA WOOLLARD, LOTTIE COVELL FOTOGRAFIE TOBY SCOTT STYLING TONY HUTCHINSON BEWERKING DOSIA BREWER

grissini