Limonade van het huis? Ja, omdat het zo leuk is om zelf te maken, omdat je precies weet wat er in gaat en vooral omdat het zo geweldig lekker is.
De Zweedse Tove Nilsson ontdekte tijdens haar sommelier-opleiding dat er bij eten veel meer te combineren valt dan wijn of bier. Dus ging ze experimenteren met ook alcoholvrije dranken op basis van fruit, kruiden en specerijen. In Zuid Amerika en Azië ging ze op zoek naar de lekkerste drankjes, maar pas in de VS wist Tove wat ze wilde. In frisdrankfabriekjes en soda fountains leerde ze hoe je frisdrank kunt maken op basis van natuurlijke ingrediënten. Voor haar boek Limonade, fris & snacks (waar dit recept uit komt) verzamelde ze alles wat ze kon vinden over het maken van frisdrank, verkoelende limonade enfruitdrankjes die ze uitprobeerde met allerlei hapjes.
Kookgerei
- ook nodig: kan van 1,5 l inhoud
Ingrediënten
- 75 g kristalsuiker
- 250 ml versgeperst citroensap ± 5 citroenen
- ± 1 l water
Instructies
- Meng in de kan de suiker en het citroensap. Laat 10 min. staan en roer af en toe om de suiker te laten oplossen. Doe er dan ijsblokjes bij en vul bij met een deel water. Roer goed, proef en vul aan met water naar smaak.