nr.1 foodmagazine

10x feestelijke recepten met vis

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vis tijdens het kerstdiner is altijd goed. Van zalm tot kabeljauw en van coquille tot tonijn: keuze genoeg! In dit lijstje vind je de lekkerste feestelijke recepten met vis.

Ben je op zoek naar een lekker dessert voor het kerstdiner? In dit artikel vind je de feestelijkste nagerechten op een rij.

Feestelijke voorgerechten met vis

geroosterde pijlinktvis met chili-limoenolie
De perfecte opening voor een feestelijk diner is dit gerecht met geroosterde pijlinktvis. Serveer het met frisse chili-limoenolie.
naar recept
pijlinktvis met chili-limoenolie | delicious
carpaccio van coquille, gebruinde boter, calvadossiroop & peer
Coquillecarpaccio is een van de meest feestelijke en delicate voorgerechten. De coquille en peer gaan heel goed samen, en in combinatie met de gebruinde boter is het perfect in balans. Perfect om te serveren tijdens kerst.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
naar recept
tartare van witvis citroenolie
geroosterde preisoep met ansjovis-peterselie-olie
Liever geen ansjovis? Gebakken blokjes salami is een lekker alternatief voor deze geroosterde preisoep.
naar recept
geroosterde preisoep

Feestelijke hoofdgerechten met vis

kreeft met anijsboter
Kreeft is een bijzonder, onalledaags ingrediënt dat zich perfect leent voor het kerstdiner. Dit recept voor kreeft met anijsboter is een van de top 15 delicious. kerstrecepten aller tijden. Een echte delicious. favoriet dus!
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Kreeft met anijsboter
schelvis met vanille-vinaigrette en rosevalfriet
Klop de vinaigrette bij voorkeur enkele uren van tevoren – of de avond ervoor – dan trekt het aroma van het vanillemerg goed in en smaakt hij extra goed bij de schelvis.
naar recept
schelvis met rosevalfriet
vissaltimbocca met krokante polentafrites
Klassieke saltimbocca wordt gemaakt van kalfsvlees, omwikkeld met pancetta en salie en geblust in witte wijn. Voor deze versie gebruiken we stevige witvis. 
naar recept
Snapper saltimbocca 2
vis met citroenlaagje met venkelpeterselie-kappertjessalade
Verpak je vis in een knapperig kruimel korstje. Het korstje in dit recept is gemaakt van broodkruim met knoflook en citroenrasp. Een echte lemon crumb. 
naar recept
lemon crumb
inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm
Deze inktvis gevuld met chorizo, venkel en tijm kan meteen op je favorietenlijstje! Een recept met Spaanse roots, lekker als hoofdgerecht, maar ook als feestelijk voorgerecht. Je kunt de gevulde inktvis 1 dag van tevoren al maken, dus heel easy!
naar recept
inktvis gevuld met chorizo - delicious
vispastei met venkel en pernod
Comfort food uit de oven: in deze vispastei vind je de perfecte combi van vis, room en anijs. Lekker met een krokant dakje van bladerdeeg. Perfect voor een zondagslunch!
naar recept
vispastei met venkel en pernod | delicious

tartare van witvis citroenolie