7x panna cotta!

7x panna cotta!

Geef deze Italiaanse klassieker een glamp up door te spelen met verschillende vormen, smaken en specerijen. Al met een paar kleine handigheidjes maak je van dit toetje een spektakelstuk. We geven je drie tips.

Hou je van romige, Italiaanse desserts dan smul je ook van deze lijst.

Verras met smaak

Voeg rozen- of oranjebloesemwater toe aan panna cotta. Vervang een deel van de room door kokosroom of laat steranijs of kardemom in het mengsel meetrekken.

Verras in vorm

Vul kleine kommen tot de helft met ongekookte rijst en maak er kuiltjes in. Zet in elk kuiltje een glas, iets gekanteld. Vul de gekantelde glazen met de warme panna cotta-room en laat opstijven in de koelkast. Vul de glazen verder op met fruitcoulis of compote.

Maak panna cotta vegetarisch

Maar er zit toch helemaal geen vlees in dit romige dessert? Nou, toch wel dus, zoals culinair recensent Hiske Versprille het zo leuk noemt is gelatine ‘smokkelvlees‘, want deze bindende hulpstof is gemaakt van de huiden en botten van varkens uit de bio-industrie. Wil je dit liever niet eten, let dan op desserts zoals ijs, mousse, cremeux en snoepgoed zoals marshmallows en spekkies, winegums en drop. Ja, gelatine zit in schrikbarend veel producten.

Het goede nieuws is dat je een panna cotta ook kunt maken met agar agar, een natuurlijk bindmiddel dat gemaakt wordt van roodwieren. Je kunt het kopen bij ruimgesorteerde supermarkten, biologische winkels en toko’s. Van agar agar heb je maar heel weinig nodig, omdat je een panna cotta wil maken die nét stijf genoeg is om te storten. Maak je ‘m te stijf, dan verandert de textuur.

7x panna cotta om de avond mee af te sluiten

piña colada-panna cotta met ananas
Fan van frisse desserts? Dan is dit iets voor jou! De combinatie van kokos, ananas geven de panacotta de verfrissende factor waar je naar op zoek bent. Neem wel de tijd voor dit recept, want het opstijven en drogen duurt bij elkaar 12 uur. Maar het wachten wordt beloond!
Bak ook eens deze prachtige kokos-limoentaart met ananasvulling.
naar recept
panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom
Dit dessert is de kers op de taart, het moment waar iedereen naar uitkijkt! Heerlijke panna cotta van witte chocolade kokos en witte chocolade. Wat wil je nog meer?
naar recept
panna cotta van witte chocolade-delicious
vanille panna cotta met siroop + rozenblaadjes
Rozenblaadjes geven een verfijnde en bloemige smaak aan gerechten en zijn heel goed te bewaren. Wij laten de smaak in een siroop met cointreau trekken en schenken die over panna cotta met vanille.
naar recept
pudding
hartige pannacotta met gepofte knoflook, cabrales en gefrituurde schorsenerenlinten
naar recept
pannacotta-delicious
apfelstrudel met pannacotta
Niets lekkerders dan het nieuwe jaar beginnen met een recept om je vingers bij af te likken. Zoet, warm en ideeal voor een (druilerige) winter als deze. Laat ook in 2013 bakken centraal staan, want bakken heeft bij delicious. altijd een hoofdrol!
naar recept
apfelstrudel-delicious
yoghurt-panna cotta met nectarines
Yoghurt frist dit superromige toetje met gekaramelliseerde nectarines lekker op. Let op dat gelatine van botten is gemaakt en dit dessert dus technisch gezien niet vegetarisch is. Agar agar is daarentegen van zeewier gemaakt en houdt de boel net zo goed bij elkaar als gelatine. Reken voor 6 blaadjes gelatine op 7 gram agar agar vlokken, dat is ongeveer 1 zakje.
Liever een ander toetje? Bekijk dan ook eens deze lijst met 52x Italiaanse zoete lekkernijen
naar recept
zomertoetjes panna cotta met nectarines
panna cotta met aardbeiengranita
Een scheut maraschino geeft de zijdezachte panna cotta nét dat lekkere bittertje.
naar recept
panna cotta met aardbeiengranita