panna cotta met amarenekersen & aardbeiengranita

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
panna cotta met aardbeiengranita
glutenvrij
aantal 4 | dessert, nagerecht | | italiaans | glutenvrij
Een scheut maraschino geeft de zijdezachte panna cotta nét dat lekkere bittertje.
Liever een lichtere variant? Deze panna cotta met yoghurt is te gek.
kooktijd25 minuten
opstijven en invriezen5 uur
totale tijd5 uur 25 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: blender, 4 panna cotta-vormpjes van 150 ml, ingevet + ondiepe diepvriesdoos van 26×11 cm en 2 l inhoud

ingrediënten

  • 3 ½ gelatineblaadjes
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 1-2 tl maraschino (slijter) amarenekersen op siroop, voor erbij

aardbeiengranita

  • 60 g fijne kristalsuiker
  • 300 g verse aardbeien, zonder kroontjes
  • sap van 1 citroen

instructies

  • Verwarm in een middelgrote steelpan de 60 g suiker voor de aardbeiengranita met 500 ml water op hoog vuur al roerend tot de suiker is opgelost. Breng de siroop aan de kook, neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Pureer intussen de aardbeien in de blender tot gladde puree. Je hebt 200 g aardbeienpuree nodig. Mix het citroensap erdoor. Schenk de puree door een fijne zeef bij de suikersiroop en roer goed door.
  • Doe het aardbeienmengsel in de diepvriesdoos. Zet 1 uur in de vriezer en schraap dan met een vork de ijskristallen van de randen naar het midden toe. Laat 30 min. opstijven en schep weer om met een vork. Herhaal dit tot de granita volledig bevroren is, met een zanderige structuur van ijskristallen.
  • Week intussen de gelatineblaadjes 5-6 min. in koud water. Verwarm de slagroom met het vanillemerg en de 60 g suiker op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze samen met de maraschino toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost. Verdeel over de vormpjes en laat 5-6 uur of een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Neem vlak voor serveren de granita uit de vriezer en schep luchtig om met een vork. Stort de pannacotta’s op bordjes en schep de aardbeiengranita erover. Garneer met amarenekersen en een beetje siroop en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 575kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 44g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, CHARLOTTE BINNS-MCDONALD, MAGGIE BEER, ALLESANDRO PAVONI | STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: ELISE HASSEY, BEN DEARNLEY, JEREMY SIMONS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!