heilbot met tomatenolijvensaus

heilbot met tomatenolijvensaus

De lekkerste tomatensaus maak je heel snel zelf. Mooie vis erin en hup in de oven! Extra fijn: je kunt een dag van te voren beginnen met voorbereiden 

Probeer ook eens de gerookte heilbot met basilicum en citroen!

heilbot met tomatenolijvensaus

hoofdgerecht (4 personen)

4-5 el olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngesneden
3 ansjovisfilets in olie (blikje of potje)
rasp van 1 (bio)citroen
1 blik gepelde tomaten (400 g)
handvol zwarte taggiasche olijven
4 moten heilbotfilet (à 150 g)
flinke hand basilicumblaadjes
ook nodig: ovenschaal, ingevet

VOORBEREIDEN
Kan 1 dag van tevoren.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verhit in een braadpan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, rode peper, ansjovis en citroenrasp hierin 2 min.

Pureer intussen met de staafmixer de gepelde tomaten. Schenk de tomaten bij het sjalotmengsel, voeg de olijven toe en breng tegen de kook aan. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

BEREIDEN
Begin 30 min. van tevoren.

Verwarm de oven weer voor op 200°C.

Verwarm de tomatensaus opnieuw en breng verder op smaak met zout. Schenk over in de ovenschaal en leg de moten vis erin.

Besprenkel de vis met de resterende 2-3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis in de voorverwarmde oven gaar in 15-20 min.

Bestrooi de vis met de basilicum.

Voorbereiden ± 15 min. / bereiden ± 10 min. / oven ± 15-20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN M.M.V. BYMOLLE.COM LINNENGOED