Deze zalm-spinaziesalade is extra lekker door de grove mosterd, rode ui, basilicum, honing en citroen! Extra fijn: deze heerlijke salade staat binnen 20 min op tafel. Probeer ook eens deze salade van gepekelde kool en roquefort!
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
2sneetjes ambachtelijk stokbrood
5elextra vierge olijfolie
100gbabyspinazie
1rode ui, in ragfijne ringen
100ggravad lachs of gerookte zalm
1handvolbasilicumblad
sap van ½ citroen
1tlgroveLimburgse mosterd
1tlhoning
Instructies
Maal het stokbrood in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.
Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Breng op smaak met zeezout.
Verdeel de spinazie met de uiringen over een schaal of 4 glazen. Scheur de zalm grof en meng met de basilicumblaadjes door de salade.
Klop een vinaigrette van het citroensap, de rest van de olijfolie, de mosterd en de honing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de salade met de citroendressing en bestrooi met het krokante kruim.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
TIP: smaakmakers als kappertjes, halfgedroogde tomaatjes en olijven zijn heerlijk om deze brunchsalade extra te verrijken. RECEPTEN & STYLING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: DOSIA BREWER.