De bereiding van deze garnalensoufflé kan tricky zijn. Maar als je je aan deze regels houdt, komt het allemaal goed: Vet de soufflébakjes goed in. Bestrijk de randen van beneden naar boven met boter; dan rijzen ze beter! Hoe groot de verleiding ook is… houd die ovendeur potdicht! Anders stort je soufflé geheid in.
Maak ook eens deze wortelsouffle met gefrituurde salie!
garnalensoufflés
voorgerecht (6 personen)
25 g boter
60 g bloem
150 ml melk
2 eidooiers
75 g geraspte gruyère
100 g gepelde garnalen
3 eiwitten
Verwarm de oven op 175º C. Beboter 6 kleine soufflébakjes (ramekins).
Smelt de boter in een antiaanbakpan. Laat de boter 1 min. bruisen zonder te kleuren. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer de bloem en de boter met een houten lepel glad. Voeg de melk toe en blijf roeren tot de saus weer glad is. Laat onder voortdurend roeren 2 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer er de eidooiers, gruyère en garnalen door. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het eiwit door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk het mengsel voorzichtig in de vormpjes en vul ze tot ¾. Bak de soufflés 20 min. zonder de oven tussentijds te openen.
Bereiden ± 20 min.
RECEPT & BEREIDING MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR