culi-vraag: aardbeiencupcakes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op de redactie komen regelmatig culi-vragen binnen. Vandaag beantwoorden we de vraag van Jurjen: ‘Beste Redactie. In delicious. april 2012 staat op blz. 93 het recept voor aardbeiencupcakes. Bij de ingrediënten staat 75 ml melk. Alleen de melk is in de bereiding nergens terug te vinden.’

delicious. is de beroerdste niet, dus culi-redacteur Trudelies geeft antwoord: ‘Je hebt helemaal gelijk. Excuses voor het ongemak. De melk moet erdoor worden gespateld, nadat het ei en de vanillearoma erdoor zijn geklopt. Na de melk pas pas alle droge ingredienten erdoor spatelen. Hieronder geven we je meteen het correcte recept voor die overheerlijke aardbeiencupcakes.

We doen ons uiterste best om alle recepten helemaal goed in het blad te krijgen. Regelmatig wordt er zelfs 2 maal getest. Maar toch tot onze spijt zit er af en toe nog een foutje in en in dit geval zelfs 2.

Nog een opmerking: op blz. 89 van dezelfde productie bij bramen-cupcakes staat ook melk in de ingredientenlijst, maar komt hier niet terug in het recept. De melk moet er samen met het vanillemerg door geroerd worden. Ik wens jou en alle andere delicious.fans veel plezier met het maken van deze cupcakes en met het lezen van delicious.’

aardbeien-cupcakes met aardbeienboterroom

vegetarisch
aantal 12 | gebak, zoet | feestelijk, zomer | | vegetarisch
Perfect voor de zomer. Lekker fris en feestelijk zijn deze aardbeiencupcakes. De smaak van vanille maakt deze gebakjes nog extra lekker. Eet smakelijk!
voorbereiding30 minuten
kooktijd20 minuten
afkoelen1 uur
totale tijd1 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 185 g bloem gezeefd
  • tl bakpoeder gezeefd
  • 85 g zachte boter
  • 150 g suiker
  • 1 groot ei
  • ½ tl vanillearoma
  • 75 ml melk
  • 125 g verse aardbeien

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en een snuf zout.
  • Klop met de mixer de boter en suiker in 10 min. licht en luchtig. Klop dan het ei, vanillearoma en de melk erdoor. Schep in 3 delen de droge ingrediënten luchtig door het botermengsel.
  • Spoel de aardbeien evt. af en droog ze met keukenpapier. Snijd een aantal in plakjes voor garnering en houd achter. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en spatel luchtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot 2/3. Bak de cupcakes tot ze goudbruin zijn of tot een pen die je in het midden steekt er weer schoon uitkomt, in 18-20 min. Laat afkoelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
PRODUCTIE LINDA LOMELINO BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Aardbeiencupcakes