espressomadeleines

Espressomadeleines is echt iets voor het weekend… Eerst lekker uitslapen en dan gezellig met z’n allen aan tafel voor een heerlijke Italiaanse brunch. Het beslag voor de espressomadeleines kun je de avond van tevoren al maken. Laat het een nacht rusten in de koelkast en de volgende ochtend hoef je dan alleen maar de oven aan te zetten en koffie te zetten.

Probeer ook eens deze heerlijke citroen madeleines!

espressomadeleines

gebak (24 stuks)

3 eieren, kamertemperatuur
100 g fijne kristalsuiker
3 el honing
3 el cacaopoeder, gezeefd
+ extra voor het bestuiven
1 tl vanille-extract
60 ml vers gezette espresso of heel sterke koffie
175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
120 g boter, gesmolten
ook nodig: bakplaat voor madeleines (kookwinkel), ingevet en dun met bloem bestrooid

Klop in een grote kom de eieren, suiker en honing met de mixer in 5-8 min. tot een dik en bleek mengsel. Klop het cacaopoeder, het vanille-extract en de espresso erdoor. Spatel eerst het zelfrijzend bakmeel luchtig erdoor en dan de gesmolten boter. Dek af met plasticfolie en zet minstens 30 min. (of een hele nacht) in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem tegelijkertijd het beslag uit de koeling. Gebruik de helft van het beslag voor 12 madeleines. Vul de schelpjes van de vorm elk voor driekwart met beslag. Bak de madeleines 8-10 min. tot ze veerkrachtig aanvoelen. Laat ze wat afkoelen op een rooster. Herhaal met de andere helft van het beslag. Bestuif ze met cacaopoeder en serveer ze.

Bereiden ± 15 min. / rusten ± 30 min. tot 1 nacht / oven ± 20 min.

RECEPT SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH 

espressomadeleines - delicious