Als online redactie van delicious. magazine hebben we een kleine Instagram-verslaving. Hoe kan het ook anders? We kunnen uren slijten met de reels van toppatissier Cedric Grolet en zien regelmatig groen van jaloezie bij de eetavonturen van Alison Roman. Zelf proberen we jou ook dagelijks te inspireren met de lekkerste recepten op @deliciousnederland.
En tussen onze posts, daar zitten soms ware parels tussen… Recepten, die wil iedereen wel maken. Of op zijn minst liken en opslaan om op een later moment te bakken of koken. We sommen ze hieronder nog even op.
Vijf recepten die zéér in de smaak vielen op Instagram in oktober en massaal geliked werden:
knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel
Er gaat niets boven een dampende kom soep. De heerlijke aardse smaak van knolselderij gaat perfect in deze soep met kruidige chorizo en zoete karamelappel.Zin in meer aardse smaken? Probeer deze zoete aardappelsoep een keer.
naar recept
Noorse stoofpot met paddenstoelen, bacon & hazelnoten
Het is precies wat je wilt op een stralende herfstdag. Én het is alles wat je nodig hebt na een frisse, grijze dag waar je niet alleen de wind, maar ook de regen tegen had. Kortom: dit Noorse stoofpotje – soppstuing – bomvol boeiende smaakmakers is je nieuwe beste vriend. In tegenstelling tot andere stoofpotten is hij lekker snel klaar: na 25 minuten kun je aanvallen. Liever vega? Ga dan voor plantaardige spekreepjes. Maak extra, want hier wil je meer van! Dit recept komt uit de nieuwste delicious.. Het tijdschrift staat helemaal in het teken van recepten uit de hele wereld. Koop hem hier!
naar recept
mac ’n 2 cheeses met broccoli
Deze mac ’n cheese is niet alleen heel eenvoudig, de ovenschotel barst ook nog eens van de broccoli. Een echte familiefavoriet dus, want hij is lekker én voedzaam! Vind je stilton te pittig? Vervang ‘m door een bol mozzarella. Scheur in stukjes en drapeer over de schotel!
naar recept
hazelnoot-meringuetaart met halva & gedroogde abrikozen
Let’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen! Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie. Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
naar recept
Toe aan nieuwe inspiratie?