deze recepten kregen de meeste likes op Instagram in maart

De lente laat nog even op zich wachten, dus comfortfood is nog steeds de soundtrack van de maand maart. Jullie favorieten op Instagram? Boozy desserts! De espresso-martini tiramisu werd maar liefst 800 keer geliked en ook de bessencobbler van Janneke met amaretto-vanillesaus viel in de smaak.

De Insta-winnaars komen bijna allemaal uit de laars, en dat is niet geheel verrassend. Het extra dikke maart-nummer van delicious. staat namelijk geheel in het teken van de Italiaanse winterkeuken. Pizza bianca met knoflook-mascarpone, krokante lasagne bomvol smaak, en uiteraard de zoete klassieker der klassiekers waar jullie nooit genoeg van krijgen: tiramisu.

Heb je ook de andere variaties gezien in het maart-nummer? Amaretti-tiramisu, tiramisu met sinaasappelcurd en mascarponemousse en een supernotige tiramisu met gekaramelliseerde amandelen. De een is nog lekkerder dan de ander. Extra fijn: zo’n scoop tiramisu is de perfecte pick me up voor de wispelturigheid van maart (tiramisu betekent letterlijk ’trek mij omhoog’).

espresso-martini tiramisu
Waarom kiezen tussen een espresso-martini of tiramisu? Je kunt je favoriete cocktail en dessert ook gewoon samenvoegen. Geloof ons: dat wordt fantastisch!
Begin 1 dag van tevoren met dit recept.
We hebben ook een heerlijke tiramisutaart!
naar recept
italiaans zoet
cobbler met winterfruit & amaretto-vanillesaus
Janneke: 'Als er weinig vers fruit is, ga ik voor diepvriesfruit dat in de zomer op z'n best is geplukt. Blauwe bessen voor zo'n fruittoetje met snelle vanille-saus, die ik maak van een bol vanilleroomijs – van topkwaliteit uiteraard!'
We hebben nog meer zoete lekkernijen met bessen voor je in petto: amandelbessentaartjes.
naar recept
cobbler met winterfruit en amaretto-vanillesaus
krokante lasagne met gorgonzola
We laten ons deze keer inspireren door de Noord-Italiaanse keuken en geven er een snelle, easy draai aan. In Noord-Italië kan het ‘s winters behoorlijk koud en guur zijn. Italianen maken daarom heerlijke gerechten die iedereen verwarmen.


Vega lasagne met prei, ricotta & walnoten: óók Italiaans en óók verrukkelijk!

naar recept
korkante lasagne gorgonzola
Pizza bianca met mascarpone & pesto
Pizza bianca met geroosterde knoflook-mascarpone in plaats van tomatensaus. Heerlijk met winterpesto.
Begin 1 dag eerder aan dit recept.
naar recept
Pizza bianca maken met mascarpone & pesto
mosterdkarbonade met aardappels, spruitjes & salie

Het is alles wat je wil én meer: een makkelijke maaltijd die barst van de smaak!
Deze sappige karbonades maak je – of nouja, je oven doet het meeste werk – op een luie zondag of een doordeweekse thuiswerkdag. Dan dineer je ’s avonds als een keizer terwijl je zelf uitgerust aan tafel schuift. Het enige dat je nog hoeft te doen is genieten.
Nog zo'n easy maar royaal diner: makkelijke viscasserole.
naar recept
AVG mosterdkarbonade met aardappels

Vegetarische lasagne: 12 toppers waar we gek op zijn

italiaans zoet