deze recepten werden het meest geliked op Instagram in december

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Volg je deliciousnederland al op Instagram? Hier delen we de mooiste foto’s met de heerlijkste recepten. Iedere maand maken we een overzicht van onze online toppers. Deze recepten werden het meest geliked en gedeeld op Instagram.

Deze maand waren het stuk voor stuk toppers met een feestelijk randje. Denk aan een heerlijke gestoofde kip met sherry en pruimen en romige polenta met wilde paddenstoelen met tijm. Maar zoet werd ook weer goed vertegenwoordigd. Zo gooide de chocoladetaart uit ons jubileumnummer hoge ogen. En mocht je na de kerst nog wat croissants over hebben, maak dan zeker het croissanttoetje met witte chocolade.

gestoofde kip met sherry & pruimen
Kip is een echte wereldreiziger die alle smaken aankan. Deze keer gaan we voor elegant doch robuust Frans comfort food. Voor frisse herfstdagen, donkere decemberdagen en alle andere moment waarop je een bord troost-eten kunt gebruiken!
Zin in meer comfy kip? Ga voor deze gesmoorde dijen met linzen!
naar recept
instagram december kip met sherry en pruimen
romige polenta met wilde paddenstoelen en tijm
De Australische chef Matt Moran is verknocht aan de Italiaanse keuken. Naast tarwe, waar ze pizzabodems en pasta’s van maken, gebruiken Italianen nog veel meer granen. Maïs bijvoorbeeld, om polenta van te maken. En daar maakt Matt heerlijke paddenstoelen bij klaar.
Van polenta kun je ook heerlijke frietjes of krokante balletjes met gorgonzola maken.
naar recept
romige polenta met wilde paddestoelen en tijm | delicious
croissanttoetje met witte chocolade
Heb je een paar croissants over? Denk no waste en maak er dit surprise-toetje van met romige kokosvulling, witte chocolade en kersen!
De aantrekkingskracht van witte chocolade zit in de combi heel zoet en vol romig! Als je dat in taart, toet, cake of pudding stopt en zorgt voor bijzondere smaakcontrasten als kruidige nootmuskaat, frisse kersen, pittige gember of romige banaan zit je helemaal goed.
Tip: top het af met een subtiel laagje poedersneeuw van witte choco.
naar recept
croissanttoetje met witte chocolade
chocoladetaart – délice – met bladgoud
Als bakken een erkende topsport was, dan vielen er met deze gracieuze taart vele prijzen te winnen. Ons jubileum vieren we met een tafel vol taarten, waar deze chocoladetaart subtiel schittert. Hij is rijk & romig, perfect voor de wintermaanden – en de feestdagen in het bijzonder. Begin minstens 1½ dag van tevoren aan dit recept.
De taart is goed voor 20 puntjes, dus je weet wat je te doen staat. Trek je bladgoud uit de kast, tijd om deze beauty te bakken!
naar recept
chocolade bladgoud
vijgengalettes met tête de moine
Janneke Philippi kookt de kerststerren van de hemel en serveert met trots easy gerechten, zodat jij zelf je feestdiner kunt samenstellen. Haar verfijnde vijgengalettes laten, ondanks hun bescheiden formaat, een geweldige indruk achter.
Voorbereiden: bak ’s ochtends de taartjes en maak het amandel-honingkruim. En strooi overgebleven honing-amandelkruim eens op ijs, in yoghurt of over een salade met serranoham en verse vijgen!
Ook lekker op de kaasplank: citroen-appelchutney
naar recept
Vijgengalette met tête de moine

Lees ook: dit waren dé populairste recepten op Instagram in 2022

instagram december kip met sherry en pruimen