Zondag 16 juni is het Vaderdag. Ga jij voor een traditioneel ontbijt op bed of een van deze recepten? Geen vader die dat kan weerstaan. Tijd om de liefste vader van de wereld eens even goed te verwennen met deze recepten: van ontbijt tot diner.
Ontbijt
huevos rancheros uit de oven
Oorspronkelijk is huevos rancheros een Mexicaans ontbijtgerecht dat wordt geserveerd wanneer er uitgebreid wordt ontbeten of gebruncht. Door haar hartige ingrediënten is het echter ook heel goed serveren als lunch of zelfs als hoofdgerecht.
pinsa met buffelmozzarella, pistachepesto en coppa
Pinsa combineert het beste van pizza én focaccia. De luchtige bodem beleg je net als pizza en bak je in de oven. Lunchgerecht of antipasti ( 2-4 personen).
Ravinder: 'Koude zilte feta onder een laag tomaten –verhit in olijfolie met allerlei lekkers tot ze barst van zachte zoetheid – is verrukkelijk op brood van de grill. De tomaten zijn ook een volmaakte pasta- of gnocchisaus. Ik roer ze gewoon op de bakplaat door elkaar.'
vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa
Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers.
Geef deze mocktail onder de tiramisu een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Voor een extra spicy touch voeg je een snuf versgemalen kardemom toe (alleen de zaadjes, niet de groene peulen) aan het mascarpone-mengsel. Dat past bij elkaar als yin en yang! Want wat je misschien nog niet wist: gember en kardemom zijn familie van elkaar.
Wil je hem in plaats van of naast een heerlijk maaltje ook iets leuks cadeau geven? Ga dan voor het ultieme Vaderdag-cadeau: delicious. magazine! Geef een heel abonnement (en bespaar 35%) of shop het laatste nummer.
Het is (bijna) zomer, dus brengen we je de zon op je bord! Van een simpel & snel BBQ-menu tot zomercocktails met chorizo-bitterballen en de allerbeste borrelplanken. En heb je na de borrel geen ruimte meer voor een hoofdgerecht? Maak dan een dessert met vers seizoensfruit. Borrelhapjes en toetjes: meer heb je niet nodig om de zon op je bord te proeven. Heerlijk! Bestel het nummer hier!
En voor de vader die graag een positieve impact maakt: GREEN