Zin in een maaltijd vol smaak? Dan moet je deze heerlijk malse spare ribs met kruidige wortels echt proberen! Afmaken doe je met een verrukkelijk sausje – waar toevallig ook wat gin in zit. Heerlijk!
Verder experimenteren met spare ribs? Deze ribs met rabarberchutney zijn een goed idee!
Spare ribs met lauwwarme dragonwortels
glutenvrij, lactosevrij
aantal 6 |
hoofd |
familietijd, lente, vaderdag, vakantie, voorjaar, weekend, zomer |
amerikaans, frans, internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Bak ze op het laatst nog even krokant in de oven of op de barbecue en niemand kan je meer wat maken!
kooktijd1 uur 25 minuten
oven / bbq35 minuten
totale tijd2 uur
ingrediënten
- 1½ kilo varkensribbetjes, aan één of twee stukken
- 250 ml gin
- 4 laurierblaadjes
- 10 jeneverbessen, gekneusd
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
saus
- 125 ml gin
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- stukje gember, geschild, fijngesneden
- 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngesneden
- 95 g bruine basterdsuiker
- 125 ml wittewijnazijn
- 250 ml tomatenketchup
dragonwortels
- 1 bos wortels
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 el olijfolie
- 15 g dragonblaadjes (1 flinke bos), blaadjes fijngesneden
instructies
- Doe de ribbetjes, gin, laurier, jeneverbessen, knoflook, 1 el zout en water in een ruime pan en laat een uur op zacht vuur koken.
- Doe voor de saus de gin, knoflook, gember, peper, suiker, azijn, ketchup en ½ tl zout in de keukenmachine en meng glad.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal de ribbetjes uit het vocht en laat ze uitlekken, dep evt. droog met wat keukenpapier. Leg de ribbetjes op een ovenrek bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met de saus en bak ze in 35 min. krokant in de oven.
- Bestrijk de ribbetjes om de 10 min. met de achtergebleven saus, totdat ze bruin en krokant zijn. Dit kan ook op de bbq.
- Doe voor de dragonwortels alle ingrediënten behalve de dragon in een ovenschaal en plaats 30 min. in de oven. Keer na 15 min. de wortels. Haal ze uit de oven en schep er voorzichtig de fijngesneden dragon doorheen.
auteur: delicious.
RECEPTEN; KIRSTEN ECKHART | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JET KRINGS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI | PRODUCTIE: TRUDELIES SCHOUTEN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Tijd voor meer barbecueplezier:
Laat de kooltjes maar gloeien. In deze delicious. BBQ special staan ideeën voor je on the go-bbq en snelle doordeweekse recepten. Plus de lekkerste recepten voor groente van de grill en voor culi-feestjes & alles voor erbij!