lente? Raapstelen!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als je raapstelen ziet, weet je dat het voorjaar is begonnen! Nu deze oer-Hollandse voorjaarsgroente aan een glorieuze comeback bezig is, krijgen we alleen maar meer zin in salades, fritattas en frisse lentegerechten met raapstelen!

Deze jonge bladgroente is rijk aan mineralen en bevat veel vitamine B en C. Dus ook nog gezond. Nu is de tijd om raapstelen in huis te halen. Zodra de zomer begint, is het raapstelenseizoen alweer voorbij. Wij selecteerde 3 raapsteel-recepten uit het delicious.archief, die je met veel plezier doen uitkijken naar de lente!

Nog meer over raapstelen? Lees ook dit artikel.

raapstelenfrittata met tuinbonen en spinaziesalade
Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!
naar recept
raapstelenfrittata-delicious
aardappelsalade met raapstelen, eitjes en soldaatjes
Brunchen in het weekend is heerlijk! Organiseer een brunch voor je familie en maak deze aardappelsalade met dé lentegroente bij uitstek, raapstelen. Gegarandeerd succes.
naar recept
aardappelsalade met raapstelen
groene salade met gerookte forel
Eke Mariën: ‘Na de winter verlang ik altijd naar knapperig groen, bijvoorbeeld postelein, veldsla of raapsteeltjes. Met wat gerookte vis erbij of of Hollandse garnalen voor de hartige smaak.’
naar recept
italiaanse raapstelen met ansjovis en spaghetti
Raapstelen met hun peperige smaak geven dit pastagerecht body. En door de ansjovis helemaal te laten smelten in olijfolie, krijgt het een nog intensere smaak. De krokante, geroosterde zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten maken er een bijzonder en eigentijds gerecht van. Maak ook deze aardappelsalade met raapstelen, eitjes en soldaatjes!
naar recept
raapstelen-vissalade
Het haringseizoen is weer begonnen. Wij zijn gelukkig! Inspiratie nodig? Deze raapstelen-vissalade zit vol met verschillende vissoorten – en de haring in dit gerecht is onmisbaar.
naar recept
raapstelen vissalade | delicious
raapstelen