In een wilde bui een Italiaanse pizzasteen gekocht omdat je eindelijk die krokante bodem wilde bakken? En staat hij nu de meeste tijd ergens in een hoekje te verpieteren? Jammer, want je kunt er meer mee!
1. Cake of brood bakken
Gebruik de steen als je brood of cake bakt. De hete steen houdt de oven opeen gelijkmatige temperatuur.
2. Flatbread of crackers bakken
Op het gloeiend hete oppervlakte bak je ook superknapperig flatbread of crackers.
3. Soggy bottoms tegengaan
Zet je bakblik mat quiche en taart direct op de voorverwarmde pizzasteen. De hitte zorgt ervoor dat de bodemgoed krokant bakt. Geen zorgen over een ‘soggy bottom’ of natte korst.
Zo gebruik je in dit recept ook een pizzasteen:
4. Extra gewicht
Gebruik je steen buiten de oven als gewicht om op de bbq je gevlinderde kip of ander vlees goed aan te drukken. Je grillstrepen waren nog nooit zo mooi!
5. Groente krokant bakken
Rooster groente in de oven direct op de steen, lekker crispy resultaat zonder liters olie.