zo gebruik je je pizzasteen vaker en optimaal

zo gebruik je je pizzasteen vaker en optimaal
R Rebecca Woollard P Toby Scott S Davina Perkin

In een wilde bui een Italiaanse pizzasteen gekocht omdat je eindelijk die krokante bodem wilde bakken? En staat hij nu de meeste tijd ergens in een hoekje te verpieteren? Jammer, want je kunt er meer mee!

1. Cake of brood bakken

Gebruik de steen als je brood of cake bakt. De hete steen houdt de oven opeen gelijkmatige temperatuur.

2. Flatbread of crackers bakken

Op het gloeiend hete oppervlakte bak je ook superknapperig flatbread of crackers.

3. Soggy bottoms tegengaan

Zet je bakblik mat quiche en taart direct op de voorverwarmde pizzasteen. De hitte zorgt ervoor dat de bodemgoed krokant bakt. Geen zorgen over een ‘soggy bottom’ of natte korst.

Zo gebruik je in dit recept ook een pizzasteen:

bossche bollen uit Brabant
De chocoladelaag moet niet te dik zijn en het soezendeeg luchtig en vers. De zaligste slagroomsoes die er bestaat als je het ons vraagt.
naar recept
Bossche bol

4. Extra gewicht

Gebruik je steen buiten de oven als gewicht om op de bbq je gevlinderde kip of ander vlees goed aan te drukken. Je grillstrepen waren nog nooit zo mooi!

5. Groente krokant bakken

Rooster groente in de oven direct op de steen, lekker crispy resultaat zonder liters olie.

Lees ook: onze 19 beste recepten voor Italiaanse pizza