De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Amerikaanse maten omrekenen: van cup en pint naar gram en ml

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heb je nét al je ingrediënten verzameld, helemaal klaar om te beginnen met bakken, heb je een recept voor je liggen met daarin Amerikaanse maten. Help! Vanaf nu hoef je je nooit meer zorgen te maken over hoe je een pint omrekent naar ml of een cup naar grammen. We hebben het omrekenen precies voor je uitgezocht!

Tip: print dit artikel uit voor het omrekenen en hang het in je keukenkast, zo heb je het altijd binnen handbereik!

Zo bak je stap voor stap de perfécte Franse appeltaart.

Oven temperaturen

GAS ºF ºC  garing
1/2 250 120 Heel langzaam
1 275 140
2 300 150 Langzaam
3 325 170
4 350 180 Gemiddeld
5 375 190
6 400 200 Gemiddeld tot heet
7 425 220
8 450 230 Heet
9 475 240 Erg heet

Vloeistoffen

PINT Hoeveelheid CUPS FL 0Z.
100ml 3 ½
125ml ½ 4 1/2
1/4 150ml 5
200ml 7
250ml 1 9
½ 275ml 10
300ml 11
400ml 14
500ml 2 18
1 570ml 20
750ml 3 26
1 ¾ 1.0L 4 35
2 1.1L 40
1.3L 5 46
3 1.7L 60
2.0L 8 70

Zo meet je af zonder dat het product blijft plakken in de maatschep


Bakmaten omrekenen

bloem
1 cup bloem = 140 grams
¾ cup bloem = 105 gram
½ cup bloem = 70 gram
¼ cup bloem = 35 gram

geraffineerde suiker
1 cup geraffineerde suiker = 200 gram
¾ cup geraffineerde suiker = 150 gram
2/3 cup geraffineerde suiker = 135 gram
½ cup geraffineerde suiker = 100 gram
1/3 cup geraffineerde suiker = 70 gram
¼ cup geraffineerde suiker = 50 gram

poedersuiker
1 cup poedersuiker = 160 gram
¾ cup poedersuiker = 120 gram
½ cup poedersuiker = 80 gram
¼ cup poedersuiker = 40 gram

slagroom
1 cup slagroom = 235 gram
¾ cup slagroom = 175 gram
½ cup slagroom = 115 gram
¼ cup slagroom =  60 gram
1 eetlepel slagroom = 15 gram

boter
1 cup boter = 8 ounces = 230 gram
½ cup boter = 4 ounces = 115 gram

1 cup naar gram
Geraffineerde suiker = 200 gram
Bruine suiker = 220 gram
Poedersuiker = 125 gram
Bloem = 145 gram
Gezeefde bloem = 125 gram
Maïsmeel = 125 gram
Cacao = 105 gram
Melkpoeder = 68 gram
Melk = 245 ml
Boter = 230 gram
Olie = 224 ml
Gecondenseerde melk = 306 ml
yoghurt = 245 ml
Water = 235 ml
Slagroom = 235 gram

lepels
1 eetlepel = 15 ml
1 theelepel = 5 ml
1 eetlepel = 3 theelepels
1 cup = 16 eetlepels
1 kg = 2.2 pond

Let op: niet overal wordt voor een eetlepel hetzelfde gerekend. Zo is een Nederlandse eetlepel is 30 ml en een Australische eetlepel 20 ml.

Zó bekleed je een bakvorm heel makkelijk met deeg.

matenomrekenen-deliciousmagazine