Wij snappen ook heus wel dat je normaal lang niet altijd de handleiding van een nieuw apparaat leest. Maar we raden je nu toch aan dat wel te doen bij je nieuwe airfryer.
Ze zijn namelijk echt niet allemaal hetzelfde en het zou toch zonde zijn als je aardappeltjes er iets té krokant uit komen.
Test eerst wat basisrecepten
Het fijne aan de airfryer is natuurlijk dat je er complete maaltijden in kunt maken. Maar voor je al je apparaten vervangt voor dit wonder apparaat is het toch slim om eerst even wat dingen te testen.
Begin dus zeker niet met zoete bakrecepten of ingewikkelde ovenschotels. Het is eigenlijk net als een nieuwe oven. Je moet eerst even weten hoe warm hij precies wordt, hoe krachtig ‘ie is of hoe je machine überhaupt precies werkt.
Probeer (eerst) eens deze recepten met je nieuwe airfryer
groentefrietjes met gefrituurde uien
Met dit feest van gefrituurde groente wordt snacken nóg beter.
Een maaltijdsalade met vrolijke kleuren. Zachte kip, krokant brood, zilte spekjes en frisse peterselie. Deze wortelsalade heeft het allemaal! Ook perfect als bijgerecht voor een feestelijk diner.Dit vind je waarschijnlijk ook lekker: knolselderijsoep met chorizo en gekarameliseerde appel.
geroosterde aubergines met satésaus
Deze salade van knapperige groenten en zacht geroosterde aubergines met pindasaus is een variatie op Indonesische gado-gado.Ga je een rijsttafel maken? Zet dan ook deze rendang op het menu.
Tuurlijk kun je aardappels koken. Of poffen. Of als schijfjes bakken in een pan. Maar daar wil je niets meer van weten zodra je dit hebt geproefd. Krokanter dan dit wordt het niet en dit recept zal je niet snel vervelen. Het geheim? Eendenvet en baking soda. Die zorgen er samen voor dat de aardappels niet alleen een heerlijk diepe smaak krijgen, maar ook perfect crispy worden aan de buitenkant, en fluweelzacht vanbinnen. Deze krokante aardappels uit ALL FIRED UP kun je heel goed een dag van tevoren maken, stop in dat geval voor de één na laatste stap. Bak de aardappels op het moment suprême af in een flink hete oven.
geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta
Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet.
Herfst is hét seizoen voor pompoen. Dús mag een pompoenrecept niet ontbreken! Maar dan wel á la delicious: roosteren in de oven, husselen met het oh zo lekkere venkelzaad en dippen in een citroenmayo.