krokant korstje maken? 4 crispy tips

Een lekker crunchy toplaagje kan niemand weerstaan. Hoewel sommige ingrediënten van nature knapperig zijn, hebben we trucjes om meer ingrediënten een heerlijk krokant korstje te geven.

‘Kraak noch smaak’ is een logische uitdrukking, omdat eten niet alleen lekker moet smaken, maar ook knapperig en knisperend! Daarom geven we in het mei-nummer van delicious. een knisperende draai aan onze favoriete gerechten.

Dat spiegelei maken we extra krokant met een dun laagje sesamzaad. Kropjes romeinse sla bakken we in olijfolie én we doen er kaaskoekjes bij. Zelfs spaghetti moet eraan geloven en krijgt van ons een crispy treatment.

Schnitzels van rode biet krijgen een krokant korstje, en bij perfect gepaneerde vis geven we je remoulade met zeekraal, voor een zilte bite. Klinkt verrukkelijk, niet? Dus, waar wacht je nog op: het extra krokante-nummer bestel je hier:

1. Paneermeel? Gebruik deze alternatieven

Een van de makkelijkste manieren om ingrediënten een krokant korstje te geven is paneren. Standaard paneren doe je door bijvoorbeeld vlees, vis of groente eerst te bestuiven met bloem, het door een losgeklopt ei of een beslagje te halen en dan te wentelen door paneermeel.

Wil je wat meer smaak of heb je geen paneermeel in huis? Probeer dan deze alternatieven:

Een krokant korstje maken met extra smaak:
• Alle smaken verkruimelde chips
• Niet al te fijn gemalen cashew- of hazelnoten, amandelen of andere noten
• Grof gemalen zaden: denk aan pompoenpitten, zonnebloempitten of hele sesamzaadjes
• Grof verkruimelde cornflakes of rice crispies

Krokant korstje zonder paneermeel:
• Grof gemalen kant-en-klare croutons
• Alle soorten crackers, grof gemalen of verkruimeld
• Grof gemalen havervlokken
• Japanse panko
• Licht geroosterde quinoa om mee te paneren voor een extra krokant korstje

2. Een krokant korstje maken op z’n Japans met tempura

3. Geef vis een krokant korstje met verse kruiden

4. Ken je panko al? Ultiem crunchy paneermeel

Maak ook zeker deze kipschnitzels met citroenmayonaise

gepaneerde biet met rabarber en roodlof
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | FOODSTYLING: BART STUART.