Team delicious. is gek op knolselderij. Met deze bonkige vriend kun je namelijk alle kanten op: bakken, frituren, koken, stomen of zelfs rauw eten, het kan allemaal.
Weet je nog niet goed hoe je de knolgroente inzet of zoek je een lekker recept? Lees dan even verder.
Wanneer is knolselderij in het seizoen?
Alhoewel knolselderij van Nederlandse bodem jaarrond te koop is, is het een echte herfst- en wintergroente.
Wat is het?
Knolselderij is familie van bleekselderij en snijselderij, maar groeit, in tegenstelling tot de rest van de familie, ónder de grond. Het loof en een deel van de knol steken boven de grond uit, de rest groeit onder de grond.
Knolselderij koken?
Knolselderij kun je bakken, koken, frituren, stomen, stoven én rauw eten. Rasp ’m dan grof en mix met wortel, witte kool, een romige dressing en gewelde rozijnen.
Verkleuren knolselderij
Het vruchtvlees van knolselderij verkleurt vlug, dus verwerk het snel of bewaar luchtdicht.
7x knolselderij recept
Bekijk ook: 22 recepten met knolselderij