De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kimchi jjigae – stoofsoep

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Staat de kimchi in de koelkast te wachten om gebruikt te worden? Haal dan snel onderstaande ingrediënten in huis en maak kimchi jjigae, de heerlijke Koreaanse stoofsoep.

Kimchi jjigae – stoofsoep

Soep | 4 personen

3 uien, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
2-3 verse rode pepers, zeer fijn gesneden
300 g buikspek, in dunne plakken
250 g grof gesneden kimchi (bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk)
400 ml kimchivocht
600 ml vlees- of groentebouillon (blokje of zelfgetrokken)
5 el tofoe, in blokjes
4 el fijngesneden bosui

Verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min. voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes. Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor. Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.
Bereiden ± 55 min.

RECEPTEN YOKIYO BEREIDING JAYMZ POOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JAN WILLEM VAN RIEL PRODUCTIE MERIJN TOL

 

kimchi soep | delicious