nr.1 foodmagazine

raapstelen – overheerlijke seizoensgroente

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Raapstelen, ook wel ‘keeltjes’ of ‘bladmoes’ genoemd, zijn een echt Hollandse lentegroente. De steeltjes zijn lekker knapperig en hebben een frisse, licht-pittige smaak.

Deze frisse aardappelsalade met raapstelen is lekker als lunch én als ontbijt!

OOGST
Raapstelen zijn het jonge loof van meiknolletjes en worden zowel in de glastuinbouw als in de volle grond verbouwd worden. Meestal kunnen ze vanaf begin februari geoogst worden.

VOEDINGSWAARDE
De stelen zijn rijk aan vitaminen en bouwstoffen. Zo bevatten ze onder andere veel vitamine B en vitamine C. Daarnaast zitten ze bomvol ijzers die extra goed worden opgenomen in combinatie met de vitamine C. Wanneer je een ijzertekort hebt kun je dus volop genieten van raapstelensalade, raapstelenfrittata of spaghetti met raapstelen!

STOMEN
Wist je dat je raapstelen ook heel goed kunt stomen? Dan blijven de smaak en de voedingsstoffen nog beter behouden. Een recept voor gestoomde raapstelen en gravlax vind je hier!

TEKST ROOS VOLKERS BEELD MARLEEN VAN ES

raapstelen