VIDEO | delicious.helpt: soezen maken

Slagroom, chocolade of juist iets hartigs… Soezen vul je met alles wat je maar lekker vindt. Wij laten je zien hoe je stap-voor-stap de lekkerste soezen maakt.


soezen

voor ± 20 kleine soezen

100 g melk
80 g boter
1 tl suiker
120 g bloem, gezeefd
200 g eieren (± 3-4 stuks, maat M)
ook nodig: spuitzak + spuitmond met gladde, ronde opening van 1 ½ cm Ø,

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verwarm 100 ml water met de melk, boter, ¼ tl zout en de suiker al roerend in een steelpan totdat de boter gesmolten is en breng aan de kook. Voeg in een keer alle bloem toe en roer en verwarm 2-3 min. tot het als een bal van de bodem van de pan loslaat.

Neem van het vuur, doe in een kom en laat heel even afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe. Klop eventueel het laatste ei los en voeg beetje bij beetje toe. Het deeg moet nog wel wat stevig zijn om straks te kunnen spuiten. De ongebakken soesjes moeten hun vorm houden. Klop of roer steeds het ei mooi glad weg voordat je het volgende ei toevoegt. Dit kan ook in een keukenmachine met deeghaak of een mixer met kneedhaken. Schep het mengsel in een spuitzak met glad mondstuk en spuit bergjes op de bakplaat met 4-5 cm tussenruimte. Bak de soesjes 20-25 min. in het midden van de oven. De soezen moeten licht aanvoelen en mooi goudbruin van kleur zijn. Knip in de onderkant van de soesjes met een schaar een klein kruis, door dat gaatje kun je ze straks met een spuitzak of theelepel vullen. Laat ze goed afkoelen

bereiden ± 25 min. / oven ± 25 min.

RECEPT DOSIA BREWER

soezen