Drie tips voor het maken van de perfecte tosti

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een tosti is misschien wel het beste voorbeeld van écht comfort food. Een goede tosti is niet ingewikkeld om te maken, maar de beste maak je met onze drie tips.

Probeer ook eens een flatbreadtosti met spinazie & halloumi of een Spaans tosti met manchego & chorizo.

De perfecte tosti

Tip 1: Mengen met maizena

Meng wat maïzena door de geraspte kaas. Dan blijft het vet waar je het wilt hebben: in de kaas. Door verhitting loopt het vet namelijk uit de kaas, wat het brood vettig kan maken.

Tip 2: Bakken in roomboter

Tosti-ijzers zijn natuurlijk handig. Maar echt lekker wordt je tosti door hem in vet te bakken. Veel mensen zweren bij roomboter om tosti’s in te bakken. Overweeg ook eens olijfolie. Gezonder dan boter, en groene olijfolie geeft een frisse, grassige smaak. Een mooi tegenwicht voor de zware kaassmaak.

Tosti’s zijn heerlijk bij soep. Bijvoorbeeld bij deze fantastische geroosterde-tomatensoep.

Tip 3: Gelijkmatig bakken

Gebruik je de koekenpan, leg dan een gewicht op je tosti. Een ovenschaal of plankje verzwaard met een conservenblik bijvoorbeeld. Het gewicht zorgt ervoor dat de tosti gelijkmatig op de hete bodem van de pan wordt gedrukt. Het resultaat: smeuïg warm brood met een perfect, egaal bruin korstje.

Productie & tekst: Suzanne The. Beeld: iStock

tosti - delicious