London Loy: ‘Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie. Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu.’ Zo bedacht hij deze limoen eksi koekoe met bijpassende cocktail voor het nieuwe inspiratieplatform BACARDÍ The Table of Ocho.
Uit onderzoek blijkt dat het gros van de Nederlanders met de feestdagen het liefst thuis is met vrienden en familie. Liefst in een groep, met 6 tot 9 gasten. Een mooie aanleiding voor BACARDÍ om samen met chef London Loy een volledig thuisdiner te ontwikkelen. Loy: ‘Soul food op een sophisticated manier.’
En verwacht dan geen kalkoen, rollade of varkenshaas, maar eerder mango & ananas salade en kousenband met gele banaan en limoenkaviaar. London Loy heeft een passie voor rum en de Caribische keuken. Bij elk gerecht matcht hij een specifieke cocktail, voor de ultieme foodpairing.
Een hoofdrol daarin speelt BACARDÍ Reserva Ocho. Een goudkleurige rum met een diepe, gelaagde en zachte smaak van gedroogd fruit, specerijen, eik en vanille. Omdat de rum acht jaar wordt gerijpt, werd-ie tot een aantal jaar geleden exclusief gedronken door de BACARDÍ-familie tijdens uitbundige diners.
Ook zo’n goed diner organiseren? Maak het recept en bezoek het platform voor meer recepten, playlists en stylingtips voor je dinertafel en kleding.
Kookgerei
- bakblik 25 cm
- Mixer
ingrediënten
- 250 g ongezouten roomboter
- 8 eieren
- 10 el rietsuiker
- rasp van 4 limoenen
- sap van 1 limoen
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl amandel-extract
- 8 el zelfrijzend bakmeel
- 50 ml BACARDÍ Reserva Ocho
- scarlet cress of verse muntblaadjes
instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Verlaag na een kwartier de temperatuur naar 150 graden. Vet het bakblik in met boter. Smelt 150 g boter en laat afkoelen. Klop de eieren met 6 el rietsuiker circa 20 minuten luchtig met de mixer. Voeg de rasp van 4 limoenen, vanille- en amandelextract toe aan het beslag.
- Zeef het bakmeel. Zet na 20 minuten de mixer op de laagste stand, voeg het bakmeel toe. Zet de mixer uit en roer 8 eetlepels afgekoelde boter snel door het beslag. Giet het mengsel in de bakvorm en bak de cake in 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.
- Voor de saus: doe in een pannetje 100 g roomboter, BACARDÍ Reserva Ocho, 4 el suiker en limoensap. Laat inkoken tot een sausje. Verdeel de koekoe over acht borden met een klein beetje saus en garneer af met cress of munt.