glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, voorjaar, weekend, winter |
europees, midden-oosters |
glutenvrij, vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, voorjaar, weekend, winter |
europees, midden-oosters |
glutenvrij, vegetarisch
Janneke laat zich graag inspireren door keukens van over de hele wereld en maakt daar haar eigen, makkelijke versie van. Ze is dol op paddenstoelen en worstjes, visgoulash met rijst, pittige soto én traybakes met groenten!
Deze traybake is vegetarisch en glutenvrij. Fijn voor velen dus! Laat de oven het meeste werk voor je doen terwijl jij de tafel (of bank) klaarmaakt om in no time te kunnen eten en ontspannen.
Dit recept komt uit het nieuwe nummer van delicious. magazine! Meer lekkere recepten van Janneke in huis halen? Schaf dan nú het nieuwe nummer aan.
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 1⁄2 tl vadouvan
- 4 el olijfolie
- 450 g halloumi
- 2 avocado’s
- 500 g cherrytomaatjes aan de tak
- 4 el tahini sesampasta
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- 1 el sesamzaad
- 50 g rucola
Instructies
-
Verwarm de oven voor tot 220°C. Snijd de bloemkool doormidden en leg op de bakplaat. Meng de vadouvan met 1 el olijfolie. Wrijf de bloemkool ermee in.
-
Snijd de halloumi in plakjes van 1 cm. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en haal de schil eraf. Leg de halloumi met de avocado’s en tomaatjes bij de bloemkool. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
-
Rooster de groenten in de oven beetgaar in 20 min. Meng intussen de tahini met het sap van de limoen en water tot een dikke saus ontstaat. Rasp of pers de knoflook erboven.
-
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
-
Neem de traybake uit de oven. Bestrooi met rucola en het sesamzaad en serveer met de tahini-limoensaus.
Voedingswaarde
calorieën: 807kcal
eiwit: 36g
vet: 64g
koolhydraten: 16g
VEGAN Als je de halloumi vervangt door vegan halloumi, is deze traybake vegan.
TIP Deze traybake is koolhydraatarm. Geef er wat flatbread bij of leg nog krieltjes in de schil op de plaat als je meer koolhydraten wilt.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!