laksa met geroosterde aubergine en massaman van Jamie

laksa met geroosterde aubergine en massaman van Jamie
lactosevrij
aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, najaar, voorjaar, weekend |
maleisie, singapore |
lactosevrij
In Maleisië en Singapore is het niet aan te slepen: laksa! Deze geliefde soep komt in twee varianten en Jamie Oliver maakt een curry laksa, massaman stijl.

Voor dit recept gebruikt hij eiernoedels, maar vermicelli of dikkere noedels van tarwe werken net zo goed. Kies vooral wat je zelf lekker vindt.

Als je het toevallig in huis hebt, voeg dan een paar blokjes zijdentofu toe aan de bouillon of een zacht gekookt eitje voor wat extra proteïnen.

Kooktijd50 minutes

Ingrediënten

  • 6 grote aubergines (400 g per stuk)
  • olijfolie
  • rodewijnazijn
  • 6 volle tl massaman-currypasta
  • 60 g met honing geroosterde cashewnoten
  • 6 lente-uitjes
  • 6 cm gemberwortel
  • 400 g kokosmelk light (1 blik)
  • 1 liter biologische groente- of kippenbouillon
  • 450 g eiernoedels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 3 aubergines in 2 cm dikke plakken. Meng in een kleine kom 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn, 1 volle theelepel massaman-pasta en een snufje zeezout en zwarte peper, en kwast de plakken aubergine ermee in. Leg de plakken naast elkaar in een grote braad- slede en rooster ze 40 minuten in de oven. Bak de overgebleven 3 aubergines al omkerend in een diepe, droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, tot ze zwartgeblakerd en zacht zijn. Schep ze op een plank en laat de pan op het vuur staan.
  • Kneus ondertussen de cashewnoten in een vijzel en zet ze opzij.
  • Maak de lente-uitjes schoon, snijd het witte deel fijn (bewaar het groen) en maal dat met de rest van de massaman-pasta in de vijzel. Schil en hak de gember en maal hem door de pasta. Snijd de groene lente-ui in de lengte in sprietjes en laat ze opkrullen in een kom ijswater.
  • Snijd de geblakerde aubergines doormidden, schep het vruchtvlees eruit en bak dat in 1 eetlepel olie in de hete pan; gooi de schillen weg. Voeg de pasta toe, roer hem er 2 minuten door, giet de kokosmelk, bouillon en 1 eetlepel rode wijnazijn erbij en breng aan de kook.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en verdeel ze over de warme kommen. breng de soep op smaak, schep hem over de noedels en leg de geroosterde plakken aubergine erop.
  • Giet de opgekrulde lente-ui af, schep er een klein beetje rode wijnazijn door en strooi ze met de cashewnoten over de laksa.

Voedingswaarde

calorieën: 540kcal
eiwit: 17g
vet: 18g
koolhydraten: 84g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JAMIE OLIVER ENTERPRISES | FOTOGRAFIE: LEVON BISS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!