Leuk voor de woensdagmiddag: zelf marsepein maken! Moeilijk is het niet, wel heel erg lekker om zelf marspein te maken. De pure smaak van amandelen is niet te vergelijken met de smaak van marsepein uit de winkel. Uitzonderingen zijn natuurlijk de banketbakkers. Zij gebruiken als het goed is ook alleen echte amandelen voor marsepein. Voor een gekleurd marsepein kun je (natuurlijke) kleurstoffen toevoegen.
marsepein
200 g gepelde amandelen
200 g poedersuiker, gezeefd
1 eiwit
enkele druppels citroensap
1/2 theelepel oranjebloesemwater
Hak de amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Vermeng de fijngemalen amandelen met de poedersuiker, eiwit, citroensap en het oranjebloesemwater. Kneedt dit mengel met de hand snel tot een soepele en gladde pasta. Maak hier een bal van. Je kunt de marsepein direct verwerken of verpak de marsepein in aluminiumfolie en zet het 2 tot 7 dagen in de koelkast om de smaak verder te laten ontwikkelen.
Marsepeinen aardappeltjes maak je door kleine onregelmatige balletjes door cacao te rollen.
Spekmarsepein krijg je door een deel van de marsepein roze te kleuren. Leg dit laag om laag met ongekleurd marsepein op elkaar en snijd het dan in plakjes.