zomerse groentesalade met sardientjes

zomerse groentesalade met sardientjes

Er is erg veel ingeblikte vis te koop. Altijd handig om in voorraad te hebben en snel een zomerse groentesalade met sardientjes mee te maken. Alleen al de sardientjes kun je in allerlei variëteiten kopen, zoals sardienen in tomatensaus, sardienen met citroen of sardientjes in olijfolie.

lunch- of hoofdgerecht (4 personen)
2 blikjes sardientjes op olie, uitgelekt
1 flinke citroen, schil geraspt, sap geperst
1 stevige kleine komkommer
2 little gem, blad losgehaald
1 rode ui, gehalveerd, in halve ringen
1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in repen
2 vlees trostomaten, horizontaal in plakken
2 bakjes Griekse olijvenmix met fetablokjes, à 150 g
4 el (citroen)mayonaise
1 teen knoflook, geperst

 Dep de sardientjes droog en meng ze met 2-3 el citroensap en wat peper. Laat 15 min. intrekken.

Schil de komkommer, halveer over de lengte en schraap het zaad er met een stevig  theelepeltje uit. Snijd de helften in schuine boogjes. Verdeel de slabladeren over 4 borden. Verdeel daarover alle groente en leg de visjes erbij. Verdeel de Griekse olijvenmix over de salade.

Klop de mayonaise met het citroenrasp en nog 2 el citroensap, de knoflook en peper naar smaak los en verdeel over de salade.

Bereiden ± 15 min / intrekken ± 15 min.

RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

Dit recept verscheen reeds eerder in delicious.magazine.