geglaceerde rundvleesspiesen

geglaceerde rundvleesspiesen

Ga voorbij aan de geijkte saté en rijg eens een spannende spies. Deze geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade bijvoorbeeld, lékker! Wij laten ons inspireren door smaken uit verre landen, van Azië tot het Midden-Oosten. 

Toch liever zelf barbecuesaus maken? Hier hebben we het perfect recept.

aantal 4 | hoofdgerecht | | |
De kant-en-klare barbecuesaus maak je extra lekker met wat piment – een specerij uit voornamelijk Jamaica met de smaak van kruidnagel, kaneel en peper – en bloemig korianderzaad. De spiesjes smaken heerlijk vol en zoet bij een knapperige ijsbergsalade. Probeer maar eens.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: 4 lange bbq-spiesen

Ingrediënten

  • 650 g haasbiefstuk, in 3-4 cm-blokken
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml barbecuesaus, kant-en-klaar
  • 4 al ahornsiroop
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • 2 tl gemalen piment
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 80 ml aioli kant-en-klaar, supermarkt
  • 70 g fijngesneden zoetzure komkommer pot
  • ½ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
  • 1 wortel julienne gesneden + (evt. kant-en-klaar)
  • 1 groene appel, in heel dunne reepjes
  • 1 roze sjalot, in dunne reepjes

Instructies

  • Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur of maak de bbq aan.
  • Steek het vlees aan spiesen en bestrijk met olie. Bestrooi met zout en peper. Gril de spiesen onder regelmatig keren ± 8-10 min. voor medium-rare of tot ze naar wens zijn.
  • Verwarm de barbecuesaus met de ahornsiroop, knoflook, piment en korianderzaad in een steelpan op matig vuur. Laat onder af en toe roeren 4-6 min. inkoken. Doe in een kom.
  • Meng in een grote kom de aioli met de zoetzure komkommer en 3 el water. Schep de ijsbergsla, wortel, appel en sjalot erdoor.
  • Leg de spiesen op een schaal en bestrijk de blokjes vlees met wat barbecuesaus. Serveer met de rest van de barbecuesaus en geef de salade erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
 RECEPTEN EN BEREIDING: SAMANTHA COUTTS | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS | BEWERKING: MERIJN TOL.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!