gehaktballetjes in tomatensaus met puree

gehaktballetjes in tomatensaus met puree

Om het weekend (of een willekeurige doordeweekse dag) op de winterse toer te blijven: gehaktballen met tomatensaus en lekkere stevige puree. Meer gehaktrecepten (van gehaktschotel tot Indische gehaktvink) vind je in het maartnummer van delicious. Nú in de winkel en op de iPad!

gehaktballetjes in tomatensaus met puree

hoofdgerecht | 4 personen

700 g kruimige aardappelen, in grove stukken
600 g knolselderij, in grove stukken
70 g boter
400 g rundergehakt
1 teen knoflook, geperst
2-3 el paneermeel
1 blikje tomatenpuree, 140 g netto
1 el gedroogde marjolein
1 tl bruine basterdsuiker
700 g dikke prei, in dikke ringen
2 el grof gesneden peterselie

Kook de aardappelen en knolselderij in een laagje water afgedekt in 20 min. gaar. Giet af, stamp alles tot een puree, schep er 40 g boter door en breng op smaak met zout en peper.

Meng het gehakt met knoflook, paneermeel en zout en peper naar smaak, vorm er balletjes van en bak ze in een braadpan in de rest van de boter rondom snel goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend 1½ min. zachtjes bakken. Voeg de marjolein, suiker en 300 ml water toe en laat de balletjes 2 min. sudderen.

Voeg dan de preiringen toe, zorg dat ze onder de saus liggen en laat alles nog 10 min. sudderen. Voeg zo nodig wat water toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie en serveer met puree.

Bereiden ± 35 min.

RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART

Dit recept verscheen eerder in delicious.