bowl met gerookte forel en pruimen

bowl met gerookte forel en pruimen

Drukke dag achter de rug? Of gewoon zin om snel aan tafel te zitten, maar wél met een lekkere, gezonde maaltijd? Deze bowl met gerookte forel en pruimen komt als geroepen. Dus vork in de aanslag en genieten maar!

Ook deze bowl met pittige kip is heerlijk!

bowl met gerookte forel en pruimen

hoofdgerecht (voor 4 personen)

140 ml crème fraîche
1 tl karwijzaad, geroosterd
rasp en sap van ½ citroen
200 g rauwe boekweit
1 kleine rauwe gele of rode biet, in heel dunne plakjes
2 pruimen, (of gebruik kersen) in dunne plakjes
1 kleine venkelknol, in heel dunne plakjes (bewaar het groen)
2 gerookte forellen à 480 g, ontveld en ontgraat, in vlokken verdeeld
75 g waterkers, harde stengels verwijderd
1 rode sjalot, in dunne ringen
3 el kasha*

Meng in een kleine kom de crème fraîche, het karwijzaad, citroenrasp en -sap tot een sausje.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Kook de boekweit in 12-15 min. beetgaar. Giet af, spoel af en schep er met een vork 3 el van de saus door.

Schep de boekweit in kommen. Verdeel er de biet, pruim, venkel, forel, waterkers en sjalot over. Sprenkel er de rest van saus over en bestrooi met de kasha en het venkelgroen.

* Kasha ofwel geroosterde boekweit is te koop bij de biologische supermarkt.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN CHARLOTTE BINNS-MCDONALD FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER